EAN-faktura øger kvaliteten og sparer tid

EAN-faktura og e-faktura er den mest effektive måde at modtage og overføre fakturainformation til Palette på. Fakturaerne bliver tilgængelige med det samme og skal hverken scannes eller fortolkes først. Med en digital online faktura stiger den interne kontrol i takt med, at omkostningerne falder.

Palette samarbejder med Pagero om en række e-faktura tjenester.

EAN- og e-faktura – sådan fungerer det

Palette samarbejder med Pagero om en række tjenester til e-faktura (elektronisk faktura). Dermed får du et 100 % digitalt flow af leverandørfakturaer direkte ind i Palette, hvor du er sikker på, at alle fakturainformationer og bagvedliggende data er af bedst mulig kvalitet.

De elektroniske fakturaer sendes i det ønskede format. De leverandører, som ikke kan levere en EAN-faktura, sender i stedet PDF- eller papirfakturaer, der efterfølgende konverteres til elektronisk data og leveres til Palette.

Ved at benytte Pagero får du adgang til et netværk af 2,5 mio. virksomheder verden over. Pagero har samtrafikaftale med et stort antal andre operatører på markedet og er godkendt access point i de lande, som har indført PEPPOL-standarden.

Fordele ved en online faktura

Med elektronisk fakturering minimerer du manuelt arbejde – især når du vil registrere alt information om indholdet på linjeniveau . Du eliminerer indlæsningsfejl, og der er ikke behov for verificering af oplysningerne. En online faktura kommer hurtigere frem, hvilket gør en stor forskel, hvis du har udenlandske leverandører. Både sporbarheden og sikkerheden øges med EAN-faktura og e-faktura, og du minimerer negativ påvirkning af miljøet.

E-fakturering effektiviserer processerne

Elektronisk faktura:

  • Automatisk konvertering til og fra alle formater
  • Tjenester overholder lokale regler for arkivering, momshåndtering, etc.
  • Sikker kommunikation via krypteret netværk
  • Håndterer priskatalog, ordrer, ordrebekræftelse, leveringsmeddelelser, faktura og notifikationer
  • Transaktionshistorik på 90 dage

Send e-fakturaer med Pagero

Med Pagero kan du både modtage og sende EAN- og e-fakturaer, uanset hvor i verden du driver din virksomhed.

Flere alternativer til elektronisk faktura

Selv om en digital faktura er den mest effektive metode til at registrere fakturainformation, så bliver mange ved med at scanne og tolke fakturaer af forskellige årsager. Det vil de gøre i mange år fremover. Vi anbefaler ReadSofts løsninger til scanning og tolkning af fakturaer – enten ReadSoft Online (Cloud-løsning) eller ReadSoft Invoices (installeret hos dig). Andre vælger at købe sig til servicen hos et scanningsbureau.

Kontakt os, så fortæller vi mere om de bureauer, vi anbefaler, og hvilke fordele og ulemper der er med servicen. Du kan også læse mere om fakturascanning her.

En elektronisk faktura (e-faktura) er en faktura, hvor fakturainformationen distribueres digitalt. Der findes flere forskellige formater til elektronisk faktura, som overføres digitalt direkte fra virksomhed til virksomhed, fx EAN-faktura som overføres elektronisk via XML eller EDI. En PDF-fil, som sendes via e-mail, er også en meget enkel form for elektronisk faktura, selvom den type faktura ikke kategoriseres som en egentlig e-faktura. Mange virksomheder stiller krav til deres leverandører om elektronisk fakturering. I Danmark har det siden 2011 været lovpligtigt at bruge elektronisk faktura, når du fakturerer det offentlige.
Læs mere om, hvad e-faktura kan gøre for dig og din virksomhed: https://www.palettesoftware.dk/mere-viden/e-faktura/

“En EAN faktura er en elektronisk faktura, som indeholder et unikt 13-cifret EAN-nummer (European Article Numbering), og som overføres digitalt. EAN faktura indlæses automatisk direkte i økonomisystemet, da det 13-cifrede EAN-nummer fungerer som en unik identifikationsnøgle for fakturaen. EAN faktura er den lovpligtige standard, hvis du skal fakturere det offentlige. På Erhvervsstyrelsens hjemmeside Nemhandel.dk (LINK: https://nemhandel.dk/> kan du læse om gældende formater, lovgivning og krav.
Læs mere om, hvad EAN faktura kan gøre for dig og din virksomhed: https://www.palettesoftware.dk/mere-viden/e-faktura/

Hvorfor bruge Palette?

Bedre tilgængelighed

Med vores løsning opnår du enkel adgang på og uden for kontoret. Godkend dine fakturaer på computeren, tabletten eller mobilen.

Mere effektive processer

Et moderne og effektivt system til administration af leverandørfakturaer reducerer omkostningerne og frigør mere tid til andet i jeres organisation.

Mere kontrol

Direkte kontrol over alle fakturaer uanset status giver dig godt overblik, hurtigere godkendelse og fleksible månedsafstemninger.

Er du klar til næste skridt?

Fortæl os om jeres udfordringer.