Udskiftning af it-systemer

Udskiftning af it-systemer muliggør en fornyelse af interne processer

Digitalisering er ikke en automatisk kur mod alt, men kræver ændringer i organisationens måde at arbejde på.

Finansielle processer er blevet automatiseret i Finland i nogen tid. De fleste virksomheder har et system til rådighed til fakturahåndtering. Mange af disse systemer er blevet købt for mange år siden og har haft deres levetid. Ældre generationssystemer har muliggjort visse måder at arbejde på, som er blevet tilpasset til gennem årene uden særlig at stille spørgsmålstegn ved dem.

En mulighed for at gennemgå virksomhedens interne processer

Når en systemudskiftning eller opdatering bliver en nødvendighed, er det en god mulighed for en vurdering af ikke blot de nyeste systemer på markedet, men også organisationens interne processer. Nye generationsløsninger muliggør meget mere effektive måder at arbejde på via automatisering. I stedet for at lade systemet definere processer i overensstemmelse med de muligheder, det letter, kan et nyt system muliggøre helt nye måder at arbejde på. Løsningen kan dog ikke forventes at forbedre alt på egen hånd; For fuldt ud at kunne udnytte det, skal man kritisk revurdere de nuværende processer, som allerede er på plads.

Palette Software specialiserer sig i at automatisere finansielle processer ved at kombinere indirekte køb, samt faktura- og kontrakthåndtering i en mobil løsning.

“Vi gør mange systemændringer, hvor vi erstatter gamle systemer med vores nye generationsløsning. Vi har ofte bemærket, at kunderne har været så vant til deres gamle systemer, at de lader dem definere forventningerne fra den nye løsning. Udviklingen af digitale teknologier giver dog en stor mulighed for fornyelse af interne processer. Løsningen skal tilpasse sig den nødvendige proces, ikke omvendt”.

Juha Väänänen, CEO for Palette Software Finland.

Digitale løsninger gør det muligt at skalere

Processautomatisering kan medføre betydelige omkostningsbesparelser, og i øvrigt kan effektiviteten af en virksomheds arbejdsmetoder forbedres i større målestok. Skalerbarheden af digitale løsninger internationalt muliggør standardisering af virksomheders processer og øger også omkostningseffektiviteten.

Lindström Group er en af de førende tekstil virksomheder i Europa, og er i kraftigt vækst. Lindström standardiserer sine processer internationalt med Palettes løsning, der bruges i næsten 15 af sine operative lande. Den globale implementering af løsningen har forenet virksomhedens driftsmodel.

“En internationalt fælles driftsmodel sammen med Palettes løsning forbedrer effektiviteten og strømlinerer vores faktura processer betydeligt”.

Juho Häkkinen, Lindströms Finance System Controller.

Den fulde artikel “Udskiftning af it-systemer muliggør en fornyelse af interne processer” blev offentliggjort på finsk i Talouselämän CEO -liitteessä den 17. november 2017.