CIO vis vejen

Tid til CIO viser vejen

Du har muligvis tidligere oplevet det – det virkede som om, at alle lige var kommet tilbage fra sommerferien, og pludselig står du overfor budgetplaner og strategidokumenter for det næste år. Hvad skal CIO’s fokusere på i 2018 for at sikre, at de hjælper med at skubbe deres forretning fremad? Vi har samlet fem tips:

CIO: Vis vejen for din virksomheds digitale transformation

Som om det at sikre, at alt kører ikke er nok, så forventes it-afdelingen i stigende grad at hjælpe med at drive virksomhedens forretning. På et tidspunkt, hvor fremtiden hedder digital transformation, har det pludselig en særlig stor rolle at spille. Dette kan virke som en – tæt på – overvældende opgave, men er faktisk en stor mulighed. Nu er det tid til at stå frem og vise vejen!

Få dine kollegaer om bord

Med en ny og mere fremtrædende rolle inden for virksomheden er det vigtigere end nogensinde, at du får dine kollegaer ombord. Sæt dig ned med dem og læg en strategi for, hvordan I kan arbejde sammen på tværs af afdelinger for at sikre, at alle bevæger sig i den rigtige retning.

Stræb efter en optimeret proces, ikke perfektion

Det plejede at være sådan, at alle var på udkig efter perfektion, der skulle nås inden en bestemt frist. Vores nuværende hurtige arbejdsmiljø er mere tilgivende. Bare rolig, hvis det du arbejder på, ikke er alt det kunne være, når det bliver lanceret. Prøv i stedet at oprette en proces for, hvordan du kan forbedre, hvad det end er, du arbejder på.

Lad systemerne gøre det for dig

Det kan være lettere sagt end gjort, med stræb efter at få brugervenlinge systemer og løsninger på plads. Dette vil frigøre ressourcer fra den gamle supportrolle og gøre det nemmere for dig at påtage dit nye ansvar. Forklar dine kollegaer, at en midlertidig læringsperiode, der uundgåeligt følger med nye ændringer, vil være det værd.

Giv dig tid til at holde fingeren på pulsen

Stramme tidsplaner kan komme i vejen for tilsyneladende mindre presserende forhold, f.eks. at finde ud af, hvad alle andre gør. Men selv bare en time om ugen med at søge på internettet eller dine yndlingsplatforme for at holde dig opdateret, kan du komme langt med, og med mere selvtillid køre nye ændringer i hus.